Britanska policija preferira zapošljavanje pripadnika manjina i LGBT osoba

article-0-1ec27db700000578-513_634x625

Britanska policija u Nottinghamshireu našla se metom kritika zbog diskriminacije protiv heteroseksualnih bijelaca nakon što je pokrenula kampanju zapošljavanja usmjerenu isključivo prema etničkim manjinama i homoseksualnoj zajednici.

Njihov oglas objavljen u nedjelju glasi: „ Nottinghamshire policija regrutira policijske službenike za siječanj 2017. Ako ste dio BME/LGBT+ skupine i želite nam se pridružiti, nazovite 07595008494 za više informacija.

Oglas je naišao na negodovanje javnosti, koja je policiju optužila za rasizam, na što su iz policije odgovorili: „Nottinghamshire policija ponosi se inicijativom pozitivne diskriminacije, prema članku 158 Zakona o jednakosti iz 2010. godine.

Policijski načelnik Ted Antill izjavio je da policija želi bolje predstavljati zajednicu kojoj služi. Rekao je da želi više službenika koji dolaze iz manjinskih i LGBT zajednica, no da će se službenici zapošljavati prema sposobnosti.

Prema članku 158 Zakona o jednakosti, poslodavci mogu davati prednost osobama manjinskih skupina (na temelju rase, vjere ili seksualne orjentacije), ali pod uvjetom da su jednako kvalificirani kao i prijavljeni pojedinci koji ne spadaju u te kategorije.

Izvor: Daily Mail