Lijevo: Kate Scottow, desno: Stephanie Hayden | Izvor: Daily Mail

Britanska policija ne bavi se previše valom nasilja i rekordnim brojem ubojstava, jer im je lakše baviti se „misaonim“ izmišljenim „zločinima.“ Tako je u prosincu 2018. uhićena žena, majka dvoje djece jer je transrodnu „ženu“ nazvala – muškarcem – na Twitteru.

Trojica policajaca uhitila su 1. prosinca 2018. Kate Scottow (38) u njenom domu pred autističnom 10-godišnjom kćeri i 20-mjesečnim sinom, prenosi Daily Mail.

Zatim sam pritvorena na sedam sati u ćeliji bez sanitarnih proizvoda (za koje sam rekla da ih trebam) prije nego su me intervjuirali, a kasnije pustili pod istragom… Uhićena sam zbog uznemiravanja i zlobne komunikacije jer sam nekog nazvala i krivo pretpostavila spol na Twitteru,ispričala je Scottow.

Kako bi stvar bila još bizarnija, policija je uhićenoj ženi uzela DNK uzorke, otiske prstiju te su joj oduzeli mobilni telefon i prijenosno računalo, što joj je onemogućilo studiranje.

Policija je potvrdila uhićenje Scottow objašnjavajući uhićenje riječima: „Sve prijave zlobne komunikacije shvaćamo ozbiljno.

Scottow je uhićena i ispitivana zbog nazivanja tranrodne „aktivistice“ Stephanie Hayden „muškarcem“ tijekom rasprave na Twitteru o otme bi li transrodne osobe trebale pravno promijeniti spol kroz jednostavni samoidentificirajući proces sa ili bez medicinskog pregleda.

U konačnici, Scottow je završila i na sudu koji joj je zabranio „oslovljavati [Hayden] kao muško“ ili aludirati na to da Haydenin „prijašnji muški identitet.

Hayden je i otprije poznata po sličnim prijavama te je tužila ljevičarskog komičara Grahama Linehana jer je koristio njeno muško ime. Kako tvrdi Hayden to je „teško kršenje moje privatnosti.

U isto vrijeme u Velikoj Britaniji:

Broj ubojstava noževima u Velikoj Britaniji na najvećoj razini od 1946.