Britanska policija uhitila je i pritvorila identitarijanskog lidera Martina Sellnera i njegovu djevojku Brittany Pettibone zbog toga što su željeli održati govor na poznatom londonskom mjestu predviđenom upravo za javno iznošenje mišljenja.

Speaker’s Corner u Londonu, poznato je mjesto gdje svatko može iznijeti svoja stajališta. Međutim, kada se ta stajališta ne podudaraju s nametnutom politikom i društvenim normama novog doba, sloboda govora postaje protuzakonita.

Pokazalo se kako je policija pritvorila Sellnera i Pettibone na osnovu javnog iznošenja osobnog političkog stava, kao i zbog toga što su željeli intervjuirati Tommyja Robinsona, koji proteklih dana podigao dosta prašine snimkom u kojoj je nokautirao imigranta u Rimu.

Prema objašnjenju policije, razlog uhićenja i pritvaranja je taj da bi Sellnerov govor navodno mogao prouzrokovati „tenzije među lokalnim zajednicama“ te „potaknuti mržnju,“ stoji u priopćenju britanskog ogranka Generacije Ideniteta.

Pritvaranje Sellnera i njegove djevojke ne treba previše čuditi, budući da su vođe organizacije Britain First, Jayda Fransen i Paul Golding, nedavno osuđeni za širenje rasne mržnje jer su prozivali islamske pedofilske bande.

Foto: Facebook/Generation Identity United Kingdom and the Republic of Ireland