Britanska vojska potrošit će pola milijuna funti na program o različitosti i uključivosti

Britanska vojska uložiti će 500.000 funti na osnivanje novog ureda koji će se baviti promicanjem različitosti i uključivosti u britanskoj vojsci, dok će još 110.000 funti svake godine odlaziti na plaće novih zaposlenika, takozvanih stručnjaka za jednakost koji će voditi program.

Oni će pomagati vojnicima i zaposlenicima ministarstva obrane da se osjećaju ugodno na svom radnom mjestu, da imaju osjećaj da se njihove različitosti cijene, te brinuti se da se svačije potrebe uvažavaju.

Britanska vojska našla se pod kritikom da je sastavljena uglavnom od heteroseksualnih bijelih muškaraca. U prilog tome ide činjenica da su samo 8,8 posto vojnika nebijelci, te da žena u vojsci ima samo 10,9 posto.

Iako je politička vrhuška ministarstva obrane oduševljena novim programom, sami vojnici su podvojenog mišljenja. Nekadašnji zapovjednik britanskih snaga u Afganistanu pukovnik Richard Kemp kritizirao je program:

Liberalno ludilo nema mjesta u vojnim jedinicama koje se bore kao tim, ne kao pojedinci. Naglasak mora biti na čvrstom etosu stavljanja službe prije vlastitih potreba, stvaranju kohezije, što je vrlo bitno u borbi. Opterećivanje razlikama i individualnošću je opasno. Nema dokaza da različitost i politika uključivosti doprinose novačenju u britanskom društvu. Većina ljudi pristupa vojsci jer žele pripadati nečem višem od korozivnog kulta individualizma.

Ministarstvo obrane osvrnulo se na Kempovu kritiku tvrdeći da je „obrana najjača kad je raznolika, a mi smo posvećeni promicanju uključivog radnog okruženja koje privlači ljude iz raznih dijelova društva“.