Britanske škole podučavaju da i „dječaci mogu imati mjesečnicu“

Foto: Matt Cardy / Getty Images

Škole u Brightonu dobile su uputstvo da djecu moraju učiti kako „svi spolovi“ mogu imati mjesečnicu. Uputstvo je izdalo gradsko vijeće pod izlikom umanjivanja stigme vezane uz mjesečnicu, te poticanje razgovora o toj temi.

Učiteljima je rečeno da učenike moraju podučiti kako „trans dječaci i muškarci, kao i rodno neutralne ospbe, mogu imati mjesečnice“, te da su „mjesečnice nešto što treba slaviti“.

Razgovor i učenje o mjesečnici mora biti uključivo za sve spolove, kulture, vjere i seksualne orjentacije. Primjerice, ispravno bi bilo reći ‘Djevojke i žene, te svi ostali koji imaju mjesečnice’. Svi učenici primiti će njihovom uzrastu adekvatno obrazovanje o mjesečnici.

Komentirajući smjernice, iz gradskog vijeća su poručili: „Potičući učinkovito obrazovanje o mjesečnici i pubertetu, nadamo se smanjenju stigme i postignuti da nikoga ne bude sram postavljati pitanja o toj temi i informirati se o tome unutar ili izvan škole.

Smatramo da je važno za sve spolove da mogu učiti i razgovarati o mjesečnici. Naš pristup uzima u obzir činjenicu da neke osobe koje imaju mjesečnicu nisu žene, već trans i rodno neutralne osobe.

IZVORBreitbart