Vojne i civilne dužnosnike Ujedinjenog Kraljevstva angažirane u pomaganju Ukrajini treba smatrati “legitimnom vojnom metom”, kaže bliski Putinov saveznik Dmitry Medvedev u svojoj posljednjoj tiradi protiv Zapada i svih koji se protive ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Medvedev, bivši predsjednik i premijer Rusije i saveznik Vladimira Putina koji sada sjedi u nacionalnom vijeću za sigurnost, dobro je poznat po svojim neumjerenim ispadima, prijeteći nuklearnim udarima protiv neprijatelja Rusije. Nekoliko od tih prijetnji bilo je protiv Ujedinjenog Kraljevstva, za koje Medvedev kaže da je jedan od najaktivnijih saveznika Ukrajine i “vječni neprijatelj” Rusije.

Medvedev je danas rekao da je Ujedinjeno Kraljevstvo tehnički strana u ratu s Rusijom i da bi britanski političari mogli očekivati da će biti napadnuti. On je rekao:

“Danas se Velika Britanija ponaša kao saveznik Ukrajine, pružajući joj opremu i osoblje kao vojnu pomoć, koja de facto vodi neobjavljeni rat protiv Rusije. Stoga se bilo koji od njezinih dužnosnika, i vojnih i civilnih, koji daju doprinos ratnim naporima, može smatrati legitimnom vojnom metom.”