Prema statistikama koje je objavio Savezni ured kriminalističke policije (BKA), Nijemci imaju veću vjerojatnost da će biti ozlijeđeni ili ubijeni u zločinu koji je počinio imigrant nego obrnuto. Istodobno se u odnosu na 2017. godinu povećao broj teških kaznenih djela, poput ubojstava i napada, koje su počinili imigranti.

Svaka deseta žrtva teških zločina u Njemačkoj napadnuta je od strane imigranta, izvještava Die Welt, pozivajući se na BKA.

Izvješće iz 2018. godine „Kriminal u kontekstu imigracije” analiziralo je statističke podatke o ubojstvima, napadima, pljačkama i kaznenim djelima protiv seksualnog samoodređenja i osobne slobode. Istraživanje je provedeno kako bi se odredilo u koliko je zločina umiješano „tražitelja azila i izbjeglica“, kao i osoba koje čekaju deportaciju ili već imaju dozvolu boravka.

Porast ubojstava i teških napada na Nijemce

Istraživanje sugerira da će Nijemci znatno vjerojatnije biti žrtve zločina koje je počinio imigrant nego obrnuto. Prošle godine migranti su napali 102.000 žrtava u teškim oblicima zločina. Taj se broj povećao za sedam posto od 2017. godine.

Situacija je drastičnija kada je riječ o ubojstvu i teškim napadima koji su djela stranih počinitelja nad njemačkim žrtvama.

U takvim napadima ubijeno je 230 Nijemaca, što je dvostruko više nego u 2017. Međutim, BKA je izvijestila da statistička služba (PKS) kriminalističke policije procjenjuje podatke tek nakon što je istraga završena, tako da statistika iz 2018. godine uključuje žrtve islamskog napada u Berlinu u prosincu 2016. godine.

Porast seksualnih napada na Nijemce

Broj njemačkih žrtava koje su seksualno zlostavljali imigranti također je porastao na 3.260. Gotovo polovica žrtava teških zločina koje su počinili imigranti (46.336 od 101.956) bili su Nijemci. To je 19 posto više nego u 2017. godini.

Prema istom izvještaju, Nijemce se sumnjiči da su napali 8455 imigranata, što je 24 posto više nego 2017. godine.

Međutim, 2018. godine samo je 18% stranaca ozlijeđeno ili ubijeno od strane njemačkih osumnjičenika. Izvješće sugerira da su imigranti uglavnom mete napada osoba sličnog porijekla.