Budite siromašni za opstanak planeta – poručuju Zeleni

Zelena stranka Ujedinjenog Kraljevstva zahtijeva da dva kandidata koji se natječu za sljedećeg britanskog premijera odustanu od ciljeva gospodarskog rasta u korist klimatske zelene agende.

Sljedeći britanski premijer ne bi trebao biti usredotočen na povećanje gospodarskog rasta Ujedinjenog Kraljevstva u vrijeme golemih financijskih poteškoća za javnost, već bi se umjesto toga trebao usredotočiti na provođenje Zelene agende.

Ovo je poruka koju jedan od čelnika Zelene stranke u zemlji ima za posljednja dva kandidata Konzervativne stranke koji se natječu da postanu sljedeći politički čelnik Britanije. Dok bi se u zdravom svijetu moglo pretpostaviti da će savjeti sukobljene političke stranke biti ignorirani, zapravo radikalna Zelena stranka gura otvorena vrata: i Sunak i Truss već su se obvezali da će nastaviti gurati stranačku mrežu klimatskih histeričara.

Prema izvješću The Guardiana, čelnik Zelene stranke Adrian Ramsay osudio je UK da već “živi iznad svojih mogućnosti”, rekavši da bi budući politički čelnik zemlje trebao odustati od jurnjave za rastom BDP-a u korist smanjenja emisije ugljika.

“Nažalost, uzastopne vlade predugo su se usredotočile na gospodarski rast pod svaku cijenu, ne priznajući da je kvaliteta našeg gospodarstva važna, a ne samo kvantiteta”, ustvrdio je Ramsay.