Budući britanski princ biti će „transić“

Foto: Facundo Arrizabalaga

Glumica Meghan Markle, koja je udajom za britanskog princa Harrya i sama postala dio kraljevske obitelji, te koja će Harryu uskoro roditi nasljednika, izjavila je da će svoje dijete odgajati „rodno neutralno, bez nametanja rodnih stereotipa“.

Markle je s tim u vidu naručila uređenje dječje sobe striktno u rodno neutralnom ozračju. Navodno je soba obojana u sivim i bijelim tonovima kako ne bi prejudicirala djetetovo rodno opredjeljenje. U svemu tome navodno ima punu podršku svog muža, princa jedne od nekad vodećih svjetskih monarhija…

Markle je poznata po svojim „progresivnim“ idejama i političkim stavovima, tako je još 2016. godine Donalda Trumpa nazvala ženomrscem i osobom koja dijeli naciju, te izrazila razočaranje odlukom britanskog naroda o izlasku iz Europske Unije.

Obično se od pripadnika kraljevske obitelji očekuje da javno ne iznose političke stavove, ponajviše radi održavanja opće podrške monarhiji kao instituciji. Unatoč tome, Markle je prošli tjedan javno izrazila čuđenje nad brojkama koje pokazuju da su većina sveučilišnih profesora bijeli muškarci, komentirajući pritom da je sustav očito „previše bijel i previše muški“.