Burger King završio na sudu zbog dijeljenja letaka u Dachau

© DPA
© DPA

Vodstvo muzeja u bivšem koncentracijskom logoru Dachau tužilo je lokalni ogranak lanca brze prehrane Burger King zbog njihovog dijeljenja letaka unutar područja muzeja, piše The Local.

Djelatnici Burger Kinga dijelili su letke posjetiteljima na parkiralištu ispred muzeja. Gabriele Hammermann, voditelj muzeja, izjavio je da su djelatnici u uniformama Burger Kinga nastavili dijeliti letke unatoč molbama da prestanu.

Hammermann je izjavio kako je ova praksa bila „bez poštovanja,“ dodajući da „za mnoge Dacahu nije samo memorijalni muzej, već i groblje.

Ipak, osoblje muzeja dugo godina je toleriralo podjele letaka posjetiteljima. Do navodnih problema došlo je krajem veljače, kada su u muzej vraćena ukradena vrata s natpisom „Arbeit macht frei.“

Osoblje muzeja pokušalo je kontaktirati voditelja lokalnog ogranka, Ronnyja Ottoa, kako bi ga zamolili za prekid dijeljenja letaka. Ipak, Otto nije reagirao. Navodno je i samo vodstvo njemačkog Burger Kinga opetovano tražilo od Ottoa da sklopi neki od mogućih dogovora s muzejom, izvan suda.

Otto je tako u ožujku završio na sudu, a na proces je već podnio žalbu.

Ovo nije prvi put da muzej u Dachauu ima probleme s restoranima brze hrane. Godine 1996. sličnu praksu dijeljenja letaka imao je McDonald’s, koji je letke stavljao ispod brisača stakala na parkiranim autima.

McDonald’s je tada ipak reagirao s isprikom te obećao da to više neće činiti.

Autor: Tribun