Rasistički i anti-bjelački nastrojena predavačica Priyamvada Gopal, inače indijskog porijekla, promptno je promaknuta u redovnu profesoricu nakon što je javno objavila da životi bijelaca nisu važni porukom „White Lives Don’t Matter“.

Gopal se bizarnom odlukom Sveučilišta Cambridge pohvalila putem Twitter-a, rekavši da je „oduševljena što me je Cabridge sinoć promaknuo u redovnu profesoricu.

Dotična anti-bjelačka rasistica radi na odjelu za engleski jezik na Sveučilištu Cambridge od 2001. godine, pri čemu pokriva područje post-kolonijalne literature i neke slične teme.

Oglas:

     

Kako sama navodi, njeni glavni interesi su kolonijalna i post-kolonijalna literatura te – marksizam, feminizam, rodna ideologija i slične kultur-marksističke teme.

Gopal je djelovala i kao dekanica Koledža Churchill, što svjedoči o tome da anti-bjelački rasisti nemaju problema sa širenjem svoje mržnje putem akademskih institucija.

Pored ove bizarne promocije anti-bjelačke rasistice, sjetimo se da je mladić zajedno sa svojom djevojkom otpušten jer je javno objavio – „White Lives Matter“. Ali neki nas žele uvjeriti da živimo u okolini „institucionalnog rasizma“ prema obojenima i da je „anti-rasizam“ tobože „mirna borba“ protiv „rasizma“, a jasno je da je riječ o čistoj rasističkoj mržnji prema bijelcima.