Nedavno otpušteni voditelj Fox Newsa Tucker Carlson mogao bi biti potpuno izvan televizijskih vijesti do nakon izbora 2024. osim ako se ne povuče iz svog prethodnog ugovora o radu, prema više izvora koji su u petak razgovarali s New York Timesom.

Voditelj je sputan uobičajenom klauzulom poznatom kao “plati ili igraj” koja ga ograničava da radi za konkurenta dok ne istekne ugovor, rekao je izvor iznutra. Carlsonov ugovor vrijedi do siječnja 2025., što znači da nema drugog izbora nego da se ne emitira u medijima do izbora 2024. osim ako ne uspije ispregovarati raskinuće ugovora.

Carlson je navodno angažirao odvjetnika Bryana Freedmana da postigne nagodbu s njegovim bivšim poslodavcem. Kažu da se brojni mediji, tradicionalni i internetski, udvaraju konzervativnom komentatoru, uključujući Rumble, Daily Wire, Newsmax i One America News.

Carlson je otpušten prošlog mjeseca nekoliko sati prije nego što je trebao izaći u eter, navodno na zahtjev Lachlana Murdocha, izvršnog direktora Fox Corporationa, i Suzanne Scott, izvršne direktorice Fox News Media.

Carlson je uglavnom šutio o okolnostima svog odlaska, osim dvominutnog isječka koji je objavio na Twitteru osuđujući koliko je većina televizijskih vijesti bila “nevjerojatno glupa” i žalio se na nepostojanje “neosporno velikih tema” u eteru. Isječak je prikupio više od 24 milijuna pregleda u samo dva tjedna, dok je Foxova vlastita gledanost pala, a mreža je izgubila polovicu svoje publike u željenoj demografskoj skupini od 25 do 54 godine.