Šesnaestogodišnji čečenski imigrant priznao je početkom ovog tjedna ubojstvo 7-godišnje djevojčice u Beču,. Djevojčicu je namamio u svoj dom te ju nasmrt izbo nožem u kadi jer je „imao loš dan.

Robert K. Izjavio je kako je prošlog petka pozvao 7-godišnju Hadishat, koja je živjela u istom naselju Döbling, u stan njegove obitelji te ju je jednostavno ubo nožem u vrat, piše Kronen Zeitung.

Hadishat se prije tragičnog događaja igrala s drugom djecom u dvorištu stambenog kompleksa te je dobro poznavala svog ubojicu i njegovu obitelj, budući da se već ranije u njihovom stanu igrala s njihovom mačkom.

Čečenac, koji danas ima austrijsko državljanstvo te živi u Austriji nekoliko godina, tijelo male djevojčice strpao je u vreću za smeće te ju bacio u kontejner pored zgrade.

Policiju je pozvao 17-godišnji brat ubijene nakon što se satima nije pojavila doma. Njeno tijelo otkriveno je sutradan kada su čistači primijetili da njene noge vire iz kontejnera.

Istražitelji navode kako je Robert K. Izjavio da je motiv za ovaj gnusan zločin bio taj da je „imao loš dan“ u to vrijeme.