Geert Vilders, zadrti pro-izraelski čelnik Stranke za slobodu (PVV), odaslao je javni poziv na protjerivanje „pristrane pro-palestinske“ glavne sutkinje Međunarodnog kaznenog suda (ICC) zbog njenih pokušaja da Izrael izvede pred lice pravde zbog ratnih zločina koje su prijavili Palestinci.

Međunarodni kazneni sud nema uopće ovlasti tamo i ponaša se kao pristrana pro-palestinska institucija te antisemitski klaunovski sud,napisao je Wilders na Twitteru.

ICC-ova tužiteljica Bensouda trebala bi biti klasificirana kao persona non grata te izbačena iz Nizozemske,“ dodao je Wilders.

Wilders, kao zadrti pristaša izraelskog imperijalizma, godinama vodi javnu politiku usmjerenu protiv islama – što je više nego očiti paradoks, budući da je Izrael i sam upleten u veliki dio masovne imigracije koja je u Europu donijela sa sobom ekstremni radikalni islam.

Nasuprot njemu, Fatou Bensouda, glavna tužiteljica ICC-a, izjavila je kako postoje osnove za pokretanje istrage protiv Izraela i mogućih ratnih zločina počinjenih na teritoriju Palestine, poglavito onih vezanih za izraelski agresorski pohod na Gazu 2014. godine.