Čelnik WHO-a: Virus „smrtonosniji“ od koronavirusa mogao bi u budućnosti izazvati novu pandemiju

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Da se ne biste opustili…

Virus koji je još lakše prenosiv i smrtonosniji od koronavirusa odvest će svijet u sljedeću pandemiju, rekao je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), napominjući „evolucijsku sigurnost“ takve pojave.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, bivši član komunističke terorističke organizacije koji danas sjedi na čelu WHO-a, izjavio je na godišnjoj skupštini ministara zdravstva iz 194 države:„Nemojte pogriješiti, ovo neće biti posljednji put da se svijet suočava s prijetnjom pandemije“, dodavši da je „Evolucijska sigurnost da će postojati još jedan virus koji bi mogao biti lakše prenosiv i smrtonosniji od ovog.“

Šef WHO-a naglasio je da je svijet i dalje „u krhkoj situaciji“ te da bez „obzira na stopu procijepljenosti“ niti jedna država nije van opasnosti.

Također je ponovio svoje prethodne pozive vladama da doniraju doze cjepiva protiv Covid-19 sustavu za razmjenu cjepiva COVAX, koje podržavaju WHO i udruženje za cjepiva Gavi.

Do sada je, prema podacima WHO-a, globalno uvođenje Covid cjepiva vidjelo više od 75% svih doza primijenjenih u samo 10 zemalja. Ghebreyesus je rekao da takva „skandalozna nepravda nastavlja“ pandemiju. Prethodno je situaciju nazvao „aparthejd cjepivom“.

Ironično, Ghebreyesus je izjavio i da bi neki od novih sojeva virusa po pitanju cjepiva mogao „učiniti naš alat neučinkovitim i povući nas natrag na početak.“