Češke vlasti uklonile komunistički spomenik, Rusi zatražili podizanje tužbe

Spomenici siledžijama i masovnim ubojicama koje neki nazivaju „osloboditeljima“?

Nakon što su češke vlasti uklonile spomenik zapovjedniku Crvene armije Ivanu Konevu iz Praga, ruski ministar obrane Sergey Shoygu zatražio je podizanje tužbe.

Shoygu je podnio zahtjev za procesuiranje čeških vlasti čelniku Istražnog odbora Rusije Aleksandru Bastrykinu.

Uklanjanju komunističkog spomenika u općini Prag 6 prošlog petka protivili su se češki komunisti, ruski predstavnici te čak i češki predsjednik Miloš Zeman.

Nije nosio masku za lice. Pravila se jednako primjenjuju na sve“, posprdno je komentirao gradonačelnik općine Prag 6 općine Ondřej Kolář na uklanjanju Konevog kipa, napominjući da svi u Češkoj moraju nositi masku za lice zbog epidemije.

Maršal Konev najobičniji je krvožedni nasilnik iz doba komunizma koji je sudjelovao i u krvavom suzbijanju antikomunističkog ustanka u Mađarskoj sredinom 1950-ih.

Ostale zemlje poput Poljske i Ukrajine bile su aktivne u uklanjanju spomenika i statuta ruske i sovjetske ere, ali ti su potezi uvelike naljutili Rusiju.

Zaštiti komunističkih zločinaca, ubojica i nasilnika doskočio je u utorak i ruski predsjednik Vladimir Putin koji je potpisao zakon kojim se nameće kazna i do 5 godina zatvora onima koji oštete komunističke spomenike, kako u Rusiji, tako i izvan nje (!)

Shoygu je predložio Bastrykinu da procesuira one koji su naredili uklanjanje spomenika u Pragu. Među osumnjičenima su članovi lokalne vlasti, a Česi će navodno morati pronaći bolje objašnjenje za njihove postupke od onog po kojem Konev nije nosio masku za lice.

Prema službenom priopćenju ruskog Ministarstva obrane, postoji „porast pokušaja dužnosnika u nekoliko stranih država da revidiraju povijesnu istinu o doprinosu Sovjetskog Saveza u rušenju nacističkih okupacijskih režima tijekom Drugog svjetskog rata“.

Oni malo upućeniji u povijesna zbivanja znaju jako dobro da u komunističkim zločinima tijekom, a posebice na kraju i nakon rata, nema ničeg „revizionističkog“, baš kao niti ničeg „oslobodilačkog“. Krvavi teror, mučenja, silovanja i zlostavljanja trajala su dugi niz godina, a mnogi su nastradali jer su, ironično, bili „pogrešne“ nacije, vjere, rase. Ipak, po ideološkim stajalištima modernih „demokrata“ i „liberala“, takve pobornike genocidne ideologije danas bismo trebali štovati i veličati ih kao „oslobodioce.“