Četiri žene osuđene su zbog iznude novca od muškaraca koje su lažno optužile za silovanja. Žene su svoje žrtve pozivale na sastanak kako bi nakon toga imali spolni odnos. Međutim, netom prije tog čina, muškarcima su prijetile da će ih prijaviti zbog silovanja.

Kako javlja Fria Tider, među ženama su dvije sestre stare 18 godina, njihova majka u 50-ima te prijateljica sestara koja ima 17 godina.

U rujnu 2018., one su pokušale iznuditi novac od jednog 26-godišnjeg muškarca. Tijekom večeri tog dana, policija je zaprimila dojavu o navodnom silovanju u Stockholmu. Policija je po dolasku našla muškarca i četiri žene.

Muškarac je uhićen zbog pokušaja silovanja te je ispitan u policijskoj postaji. Prema tvrdnjama jedne od žena, muškarac je navodno oborio jednu od njih na pod, te joj je pokušao svući hlače, ali su ga druge žene prekinule u tome.

Nakon što policija nije pronašla nikakve dokaze za ove navode, utvrđeno je da su žene lagale.

Žene su naknadno priznale policiji da su htjele iznuditi novac od uhićenog muškarca i da on nije prva njihova žrtva. Ranije su već ucjenjivale više muškaraca koji su im čak i davali novac kako bi izbjegli neugodnosti.

Ironično, najmlađa među ovim ucjenjivačicama bila je također uključena u nekoliko pljački zajedno s bliskoistočnim imigrantima.