Član pro-pedofilske skupine pod nazivom Oslobodilačka fronta djece tijekom proteklog vikenda pokušao se infiltrirati među sudionike Parade ponosa u Amsterdamu.

Muškarac koji je tvrdio da predstavlja dotičnu skupinu dijelio je letke i drugi materijal tijekom parade pozivajući pedofile da im se omogući pridruživanje LGBT zajednici, na što su okupljeni navodno gnjevno reagirali, javlja Le Figaro.

Neki od sudionika parade navodno su postali toliko ljuti zbog postupaka predstavnika pedofila, da ga je policija prisilno uklonila iz tog područja i zaplijenila mu materijale, ali ga nije uhitila.

Javni red je mogao biti narušen. Zbog jakih reakcija na letke, zaplijenjeni su. Potom je pojedinac otišao po svojoj volji,“ rekao je glasnogovornik policije Jelmer Geerds.

Nije uhićen. Kasnije može preuzeti svoje materijale, kao što je uobičajeno kad se predmeti privremeno oduzmu u interesu javnog reda“, dodao je Geerds.

Dok je nekoliko nizozemskih medija tvrdilo da iza grupe stoji samo dotična osoba, pro-pedofilska skupna je nakratko putem Twittera tvrdila da je sudjelovala na paradi. Račun je naknadno obrisan od strane Twittera.

Nakon incidenta, preko 14.000 ljudi potpisalo je peticiju za zabranu prisutnosti pedofila na Paradi ponosa u Amsterdamu.