Vlasnici privatnih hotela naveliko su profitirali od masovne imigracije diljem Europe. Ništa drugačije nije niti u Njemačkoj. Samo u Kölnu oko 2000 imigranata živi u hotelima, za što vlasnici dobivaju 25 do 35 eura podanu, za svakog od njih.

Članica lokalnog ogranka CDU-a Andrea Horitzky, jedna je od vlasnica hotela koja ima dugogodišnji ugovor s njemačkim vlastima o smještaju imigranata. Njen ugovor jedan je od najdužih takve vrste i traje sedam godina.

Ukupno 26 imigranata trenutno živi u njenom hotelu, piše list Bild. Kompenzacija za to je isplata od 35 eura po danu za jednog od njih. Međutim, Horitzky planira renovaciju hotela i proširenje kapaciteta, čime će ostvariti veći broj kreveta.

Budući da se ugovor ne može poništiti, Horitzky će zaraditi 2.4 milijuna eura na masovnoj imigraciji.

Hotel je moja profesija i stoga moj privatni posao. S druge strane je moja volonterska uključenost u CDU. Želim učiniti nešto za ljude u Kölnu,“ rekla je Horitzky za list Express.

Vlasnici brojnih hotela naveliko su profitirali od masovne imigracije i smještaja imigranata putem ugovora s državnim vlastima. Upravo Köln je jedan od gradova koji primjerice plaća smještaj iračkoj obitelji 6800 eura za 35 kvadrata.