Dokumenti koje je otkrio Daily Mail pokazuju kako je dio članova skupine Extinction Rebellion (XR) u Britaniji zapravo plaćen za izazivanje kaosa, baš kao što je slučaj s većinom neo-marksističkih kapitalista i profitera. Njima je tijekom četiri posljednja mjeseca isplaćeno preko 70.000 funti (80.000 eura).

Iako se većina sljedbenika ovog običnog religijskog kulta mogu prozvati neplaćenim naivcima, Daily Mail pokazao je da se unutar viših slojeva XR-a nalazi ukupno 168 osoba koje se mogu slobodno nazvati „plaćenicima“.

Oglas:

 

Od osnivanja skupine u jesen prošle godine, dijelu članova je isplaćeno 200.000 funti (229.000 eura). A troškovi isplaćivanja rastu za najmanje 40.000 funti (45.000 eura) mjesečno.

Neki od vodećih članova pritom su dobivali od 300 do čak 1340 funti mjesečno (između 345 do 1535 eura), ovisno o svojoj ulozi u stvaranju kaosa.

Sljedbenici kulta XR na nedavnom prosvjedu u Londonu | Izvor: Daily Mail

Financije XR-a našle su se pod povećalom, jer grupa nije plaćala porez na novac koji je uplatila članovima. Dokument koji je Daily Mail otkrio pokazao je da su čak i članovi grupe postali zabrinuti, rekavši da će HMRC „puzati po nama“ i da od vlade očekuju novčane kazne u rasponu od 150.000 do 200.000 funti.

U dokumentu pod naslovom Financijska politika i procesi stoji: „Maksimalni zahtjev za troškove života volontera je 400 funti tjedno (ili 200 funti za nekoga koji volontira sa skraćenim radnim vremenom). Volonteri ne trebaju tražiti više od pokrivanja osnovnih životnih troškova.

Konzervativni zastupnik David Davies pozvao je na istragu financija grupe, rekavši „Krajnje je nevjerojatno ako Extinction Rebellion ne plati svoj dio poreza. Ti samozvani, čuvari planeta, možda misle da su nekako iznad zakona, ali nisu. Ono što je sada potrebno jest temeljita istraga rada ove organizacije, počevši s neposrednim istragom poreznih poslova. Sutra ću pisati HMRC-u da zahtijevam ništa manje.

Registrirana tvrtka Compassionate Revolution, koja se koristi za aktivnosti XR-a, ima 371.000 funti (425.000 eura) na bankovnom računu.

Popis financijskih potpora XR-u nije objavljen u cijelosti, no neki elitni donatori visokog ranga uključuju „filantrope“ poput osuđivanog financijskog kriminalca i društvenog uzurpatora George Sorosa, sina britanske modne dizajnerice Vivienne Westwood, unuke naftnog magnata Johna Paula Gettyja, rock benda Radiohead i drugih.

Kontinuirana propaganda o „ekološkoj apokalipsi“ čovječanstva kao jedno od glavnih vodilja kulta | Izvor: Daily Mail

XR je objavio i službeni izgovor za utaju poreza tvrdeći: „Potražili smo stručni savjet o financijskoj podršci i troškovima volontera. Taj savjet je da se u većini slučajeva porez ne plaća, a ako se i plaća, oni koji dobiju financijsku potporu ili troškove biti će savjetovani da svoj dohodak u svojim poreznim prijavama.

Iz savjeta koje smo dobili ne čini se da ćemo imati odgovornost prema HMRC-u. Naš je cilj biti oslobođen hijerarhije.

Danas je iznimno važno biti tipičan klaun, ali i dobro zaraditi na cirkuskoj predstavi | Izvor: Daily Mail

Tijekom „prosvjeda“ prošlog tjedna uhićeno je od 1.300 sljedbenika ovog apokaliptičnog kulta. Gotovo 500 prosvjednika uhićeno je u utorak u improviziranom kampu na Trafalgar Squareu, a više osoba uhićeno nakon što je skupina pokušala „zauzeti“ zračnu luku London.

Ironično, XR je tipičan neo-marksistički kult čije etnomazohističko vodstvo sazdano od okorjelih profitera smatra da među trenutnim članstvom i sljedbenicima ima – previše bijelaca srednje klase te da im je potrebno više pripadnika etničkih manjina i „siromašnih“.

Važno je da postoji sukob u Extinction Rebellionu zbog nedostatka različitosti. Živimo u rasističkom sustavu, a Extinction Rebellion i ljudi unutar njega nisu odvojeni od tog sustava,“ riječi su glasnogovornika Ruperta Reada.