CMS podnio tužbu protiv policije zbog navodnog zlostavljanja 33-ojice ilegalnih imigranata

Centar za mirovne studije, pro-imigracijska organizacija financirana novcem hrvatskih poreznih obveznika i raznim donatorima, podnijela je tužbu državnom odvjetništvu protiv hrvatske policije zbog navodnog zlostavljanja ilegalnih imigranata koji su pokušali ući u državu iz BiH.

U tužbi se navodi da su 33-ojica imigranata bila podvrgnuta „degradirajućem tretmanu“ od strane službenika na granici te da su potom vraćeni nazad u BiH bez prethodnog procesuiranja.

Tužba se odnosi na navode koje je objavio britanski marksistički orijentirani list The Guardian. Hrvatske policajce optužuje se da su imigrantima brijali glave te im sprejem crtali križeve na glavama.

Oglas:

  


NVO: „Hrvatski policajci imigrantima briju glave i sprejevima crtaju križeve“. UN zahtijeva istragu


Predstavnici vlasti i same policije negirali su ove navode, tvrdeći da je riječ o još jednom pokušaju potkopavanja njihovih napora da zaustave ilegalne ulaske imigranata koji za svoju invaziju u Europu nemaju nikakvih opravdanja.

CMS tvrdi da je u kontaktu s navodnim žrtvama i navodnim svjedocima policijskog nasilja na granici s BiH. Pored ove tužbe, najavljeni su i „poduzimanja drugih pravnih koraka kako bi se podržala zaštita prava, života i ljudskog dostojanstva“.