Crna Gora: LGBT osoba sama sebe ozlijedila pa lažno prijavila napad

Foto: Andrea Comas / Reuters

Crnogorsku javnost potresla je tvrdnja pripadnika LGBT zajednice koji je prijavio homofobni napad prilikom kojeg su mu navodno nepoznati napadači urezali križ na grudima i povrijedili genitalije. No ispostavilo se da se radi o lažnoj tvrdnji te da je muškarac inscenirao napad i sam se ozlijedio.

Policija kaže da je do priznanja o lažiranju napada došla u suradnji s udrugom LGBT Forum Progres čiji je muškarac član.

Policija je došla do sumnje da je V.A. sam sebi nanio ozljede, a potom prijavio da su ga napala dva nepoznata muškarca, kojom prilikom su mu, kako je tvrdio u prijavi, otuđili novac i ručni sat“, priopćila je policija.

To je potvrdila udruga navodeći da je njihov član i štićenik skloništa za LGBT osobe iz njima nepoznatih razloga sam sebe ozlijedio.

Naši aktivisti riješili su cjelokupan slučaj na način što su sa svim činjenicama, dokazima i indicijama upoznali policiju i doveli do toga da V.A. samostalno prizna da je cjelokupni napad bio insceniran“, priopćio je LGBT Forum Progres.