Crnačku NBA zvijezdu proglasili „bijelim supremacistom“ jer je crncima savjetovao da se prestanu međusobno ubijati

© Getty
© Getty

Ljevičarski portal The Root, proglasio je Charlesa Barkleya „bijelim supremacistom“ jer je izjavio kako bi crnci trebali prestati biti bijesni zbog starih spomenika te se umjesto toga okrenuti na prestanak međusobnog ubijanja i obrazovanju.

Zašto Charles Barkley ne začepi,“ upitao se ljutito autor teksta, Michael Harriot, čija se priča našla pod kategorijom „Stupid Negroes.

Ima li ikoga tko smatra da Barkleyeve izjave o rasi otkrivaju bilo što osim njegove ponavljajuće želje da crnce baci pod autobus zbog naše glupe nevoljkosti da se asimiliramo u bjelinu,“ pita se autor.

Prema ljevičarskim kriterijima, iznošenje činjenica potvrđenih službenim podacima je čini se misaoni zločin. Statistički gledano, crnačka populacija doista je najagresivnija po pitanju međusobnog ubijanja u SAD-u. Obrazovanje, briga o vlastitoj budućnosti i prestanak međusobnog nasilja među crncima za ljevičarsku retoriku predstavlja veliki problem, pogotovo kad o tome zbori jedan slavni crnac.

Ako zamolite većinu crnaca da budu iskreni, oni neće ni jedan dan svog života potrošiti na razmišljanje o tim glupim spomenicima. Ono što mi kao crnci trebamo učiniti jest: brinuti se o našoj edukaciji, moramo se prestati međusobno ubijati, moramo pokušati pronaći način da dobijemo više ekonomskih prilika i sličnih stvari,“ izjavio je bivši košarkaš.

S obzirom na ove riječi, Harriot je Barkleya svrstao među „bijele supremaciste“, izjavivši: „On je istinski vjernik u nepogrešivost i superiornost bjeline. Jer Charles Barkley je bijeli supremacist,“ zaključio je.

Upravo ovom retorikom većinski bjelački ljevičarski pokret svojom dominacijom navodi crnačku populaciju na konstantno izigravanje žrtava izmišljenog rasizma, dok su oni istovremeno najveće žrtve međusobnog nasija. Ironično, spomenuti „bijeli supremacizam“ može se po tko zna koji put pripisati upravo njima – modernom pokretu lažnog moralizma i promašenih ideala.

Autor: Tribun