Crnogorskog policajca ubili su albanski krijumčari ljudi

Foto: RTCG

Nakon identifikacije počinitelja i provedenog istražnog postupka crnogorske vlasti ustvrdile da su osumnjičeni za ubojstvo policijskog službenika Milutina Lekovića u Igalu troje albanskih državljana već otprije poznatih policiji.

Sva tri lica se terete za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi“, objavljeno je iz Uprave policije.

Republika Albanija osumnjičenog za ubojstvo policajca od ranije potražuje zbog kaznenih djela ubojstvo s predumišljajem i pokušaj ubojstva.

Policajac je ubijen jučer popodne na dužnosti, prilikom privođenja tri osobe u blizini hrvatske granice, koje kod sebe nisu imale osobne isprave.

Njemu je u policijskom vozilu jedan od osumnjičenih, iz oružja koje je držao skriveno, pucao u potiljak. Nakon što su pokušali pobjeći prema granici s Hrvatskom, napadači su uhićeni u Sutorini.

Jedan od njih, muškarac starosti oko 45 godina, prilikom uhićenja je ponovno potegao pištolj i uperio ga u policajce, nakon čega je u njega pucano i on je svladan. Sumnja se da je trojac bio uključen u mrežu krijumčara ljudi i nezakonitog prelaska granice.