Poznati njemački proizvođač automobila Daimler, najavio je u četvrtak kako u slijedeće tri godine namjerava otpustiti veliki broj zaposlenika kako bi uštedio milijardu eura, prenosi MarketWatch.

Izvršni direktor Ola Kallenius rekao je da će napori na smanjenju emisija vozila pogoditi zaradu proizvođača automobila u 2020. i 2021. „Da bi u budućnosti uspjeli, moramo djelovati sada i značajno povećati našu financijsku snagu“, rekao je.

Njemačka tvrtka priopćila je kako planira uštedjeti više od milijardu eura troškova osoblja u svojim osnovnim divizijama Mercedes Benz vozila. Također će se ograničiti ulaganja u imovinu, postrojenja i opremu te u istraživanje i razvoj na razini 2019. godine. Ona su usmjerena na smanjenje tih troškova u srednjoročnom razdoblju na tvrtkama, rekao je.

Radna mjesta biti će ukinuta u upravi, a najavljeno je da će biti otpušteno oko 1.100 radnika, premda ta brojka nije službeno potvrđena.

Daimler je najavio da će do 2022. smanjiti varijabilne troškove u poslovanju s kamionima za 250 milijuna eura, a u istom razdoblju namjeravaju uštedjeti i dodatnih 300 milijuna eura na troškovima zaposlenika.