Dalaj Lama: „Europa pripada Europljanima“

Foto: Johan Nilsson

Dalaj Lama, tibetanski duhovni vođa, u srijedu je prilikom govora na konferenciji u švedskom gradu Malmo, poručio da „Europa pripada Europljanima“, te da se „izbjeglice moraju vratiti i izgraditi svoje zemlje“.

Dalaj Lama je kazao da je Europa „moralno dužna pomoći izbjeglicama koje su uistinu suočene s opasnostima“, no da se nakon prestanka opasnosti te izbjeglice „moraju vratiti i izgrađivati svoje zemlje“.

[do_widget id=text-53]

Dalaj Lama, koji je i sam postao izbjeglica nakon kineske okupacije Tibeta, već je u nekoliko navrata od početka imigrantske krize poručio da nekontrolirana imigracija ima poguban utjecaj na europsku kulturu, kao što prisilna imigracija Kineza u Tibet ima pogubni utjecaj na tibetansku kulturu, što je svojevremeno čak nazvao genocidom.

 „…neograničeni priljev kineskih imigranata u Tibet, što ima za posljedicu uništenje tibetanskog kulturnog i vjerskog identiteta i reduciranje Tibetanaca na beznačajnu manjinu u njihovoj vlastitoj zemlji, ravno je politici kulturnog genocida.“

Zanimljivo je da je svoju poruku uputio upravo u Švedskoj, koja se svojom suludom politikom postavila na prvo mjesto u Europi po prijemu imigranata u odnosu na broj stanovnika.

Žalosno je kad je jednom strancu, čovjeku sa drugog kraja svijeta, više stalo do budućnosti tvoje zemlje i tvojeg naroda od tebe samog.

IZVORFrance24