Danska: Dok PEGIDA prosvjeduje, ljevičari pale kontejnere i sukobljavaju se s policijom

58432a82c4618860758b45db

U danskom gradu Copenghagenu, došlo je do sukoba takozvanih „antifa“ ljevičarskih prosvjednika i policije, uslijed prosvjeda, najvjerojatnije neprijavljenog, koji se održao kao protudemonstracija na prosvjed PEGIDA-e u drugom dijelu grada.

Naravno, kakav bi to bio „antifa“ prosvjed kada ne bi uključivao nasilje, paljenje kontejnera i sukobe s policijom, stoga su i ovaj put prosvjednici ostali dosljedni svom modus operandi, što je završilo sa 11 uhićenih osoba.

Ljevičarski „antifa“ prosvjednici, ako ih možemo tako nazvati, postavili su barikade nasred ulice i zapalili kontejnere sa smećem, što je izazvalo reakciju policije i eskalaciju sukoba.

„Antifa“ prosvjednici, uzvikivali su slogane i nosili transparente sa natpisima poput ”Make racists afraid again“ (Neka se rasisti ponovno boje).

Policija je morala reagirati i ukloniti barikade, te ugasiti požar. Uhićeno je 11 osoba, ali nije specificirano kojoj grupi su pripadali, no s obzirom da iz već poznate prakse znamo da mediji odmah objave ukoliko se radi o patriotskim prosvjednicima koji su uhićeni, logično je zaključiti da se radi o „antifa“ prosvjednicima koji su se i sukobili sa policijom.

Dva suprotstavljena prosvjeda održala su se u različitim dijelovima gradova te nisu došli u kontakt. Izvješća o sukobu PEGIDA-e sa policijom nema.

U ljevičarskom prosvjedu našlo se 50 do 100 prosvjednika. Nema podataka koliko ljudi se nalazilo na prosvjedu PEGIDA-e.

Izvor: RT, Tribun