Danske oružane snage u potrazi su za vještim gejmerima u nadi da će njima popuniti redove pilota i radarskih operatera.

Na ovaj potez danska vojska se odlučila nakon zaključka da takvi ljudi posjeduju mnoge vrijedne odlike, poput brzih refleksa, razvijenog kapaciteta za učenje, strateško razmišljanje i sklonost timskom radu, a sve to se može vrlo dobro iskoristiti u zrakoplovstvu.

Gejmeri imaju određene vještine poput smirenosti i fokusiranosti pod pritiskom, brže reakcije u odnosu na ostale ljude, sposobnost brzog odlučivanja, timski rad, dobra sposobnost orjentacije i vizualizacije“, rekao je bojnik Anders Bech, naglasivši da su te vještine od iznimnog značaja za vojsku.

Pored toga, skloni su multitaskingu, mogu nadgledati nekoliko ekrana odjednom i imati širok pregled nad onim što se zbiva.“

Ministarstvo obrane je 2017. godine po prvi put krenulo u projekt regrutacije gejmera. Za posebno zahtjevan program obuke vođe leta obično se javi tridesetak kandidata od kojih samo jedan bude izabran kao adekvatan materijala za obuku. Te godine ministarstvo je direktno tražile gejmere na društvenim mrežama i igraćim platformama, te su imali dvostruko veći odaziva nego prijašnjih godina.