DeLorean potvrdio nastavak proizvodnje legendarnog DMC-12

DeLorean DMC-12, legendarni automobil ponajviše poznat iz serijala filmova Povratak u budućnost, napokon bi se ponovno mogao početi proizvoditi.

Još 2016. godine počelo se pričati o povratku ovog modela koji bi trebao ostati nepromijenjen što se tiče izgleda zahvaljujući američkom zakonu iz 2015. godine koji omogućuje manjim proizvođačima da godišnje proizvedu do 325 automobila koji ne zadovoljavaju današnje stroge standarde sigurnosti.

Unatoč tome što je zakon još tada stupio na snagu, do danas nisu određene smjernice po kojima bi se taj zakon trebao provoditi. No to se konačno promijenilo i DeLorean može napokon krenuti u proizvodnju svojeg modela.

Karoserija i vanjski izgled ostati će nepromijenjeni, DMC12 koji je osim po svojem dizajnu i podiznim vratima, poznat i po tome što je čitava karoserija napravljena od nehrđajućeg čeličnog lima, dobiti će novi motor snage 300 do 350 konjskih snaga, tri puta jači od nekadašnjeg V6 motora osrednje jačine od 130 konjskih snaga.

Tvornica još ne uzima narudže za novi automobil, s obzirom da su donesene smjernice i dalje predmetom procjene, što bi moglo potrajati još šest mjeseci, posebno u ovoj predizbornoj godini.