Ovih dana u javnost je pušten set „neslužbenih informacija“ prema kojima se navodno predlažu neke od novih „mjera“ za zaustavljanje demografske propasti Hrvatske.

Naknade za drugih pola godine roditeljskog dopusta uz punu plaću, ukidanje poreza na kupnju prve nekretnine, mogućnost rada od kuće za roditelje i fleksibilno radno vrijeme za roditelje… samo su neke od navodnih mjera koje se predlažu kao rješenje sustavnog odlaska mladih iz Hrvatske, prenosi Večernji list.

Iako je Europski parlament usvojio Direktivu o ravnoteži poslovnog i privatnog života, što je posljedično obveza i za Hrvatsku, možemo li doista očekivati da će se „demografska politika“ etno-mazohističke EU preslikati i u Hrvatsku? Politika istih onih vlasti koje i dalje novcem poreznih obveznika financiraju udruge za uništavanje institucije obitelji i europskih naroda???

Dva milijuna imigranata nezakonito dobilo 1.55 milijardi € putem anonimnih debitnih kartica

Kako to obično biva u kvazi-demokratskom sustavu, promjene traju tako dugo da većina i zaboravi na njih, ali se o njima političari i masmediji u pravilnim razmacima izjašnjavaju uvijek kao nešto što bi „trebalo napraviti“ ili se pak „očekuje“ itd.

Primjer toga je i svojedobna izjava naperlitane spodobe koja se naziva predsjednicom, da bi nam prosječna plaća trebala biti onakva kakva nije.

Eto, jedna od dotičnih „mjera“ navodno je ograničavanje rada nedjeljom, tamo gdje nije nužno, dok će se navodno upravo takav rad odjednom „pošteno plaćati“. Tu su i famozni ugovori o radu na određeno, koji bi se tvrtkama navodno trebali ograničiti. Samo oni naivni smatraju da je ugovor na neodređeno nekakav tobožnji neraskidivi jamac za posao.

U hrpetini prijedloga, tu su i one o povećanju broja rodilišta u slabije naseljenim područjima, veće naknade plaća za bolesne članove obitelji, vrtići usklađeni s potrebama zaposlenih roditelja, povećanje broja odgojitelja… Čak se spominje zaštita obitelji s djecom od financijskog rizika, poticanje poljoprivrede… Štogod da to sve značilo.

Po svemu sudeći, ovi PRIJEDLOZI siguran su jamac spasa ove zemlje trulog društva, neizostavnog jala i čemerluka. Nažalost, sve dok ova „idila“ nije sprovedena u praksi, moći ćemo sve to gledati kao na običnu pseudo-socijalističku utopiju kakve marksistički degenerici i dan danas prodaju priglupim „proleterima“ i frustriranoj publici.

Ironično, poslodavci i dalje cvile za radnom snagom, dovlače se nekakvi stranci, država ne želi smanjiti porez na dohodak, dok smo po pitanju međuljudskih odnosa i društvenog ozračja već odavno probili dno dna.

Hrvatske vlasti odobrile zapošljavanje 65.100 stranaca u 2019. godini