Demokrati u nadzornom odboru predstavničkog doma Kongesa blokirali su zahtjev koji su podržali Republikanci kako bi se Hunter Biden natjerao da svjedoči pred Kongresom o malverzacijama.

Demokrati su upravo odbili naš prijedlog za sudski poziv Hunteru Bidenu“, napisali su republikanski članovi odbora na Twitteru.

Oni odbijaju smatrati Huntera odgovornim za njegove sumnjive poslove koji nas čine više ovisnima o Kini za obnovljivu energiju. Krajnje je vrijeme za odgovornost.

Zastupnik Andy Biggs  podnio je prijedlog za pozivanje Huntera Bidena, sina predsjednika Joea Bidena, kao svjedoka na saslušanju o odluci da sva vozila američke pošte (USPS) budu električna.

Upravo sam podnio prijedlog da se Hunter Biden pozove kao svjedok za saslušanje Odbora za nadzor i reformu Predstavničkog doma o elektrifikaciji USPS-a”, napisao je Biggs na Twitteru. „Hunter je prodao američki rudnik kobalta kineskoj tvrtki. Kobalt je neophodan za proizvodnju električnih automobila. Hunterov iskaz je bitan!

Prošlog tjedna, republikanci Predstavničkog doma iz Odbora za nadzor i reformu pozvali su ga da svjedoči, prema pismu koje je izdao rep. James Comer (R-Ky.), a demokrati u odboru blokirali su prijedlog za izdavanje sudskog poziva.

Nedavna izvješća The Washington Posta i drugih medija sa zakašnjenjem su potvrdila e-poštu i dokumente na prijenosnom računalu koje je prije pripadalo Hunteru Bidenu. Izvješća o prijenosnom računalu mlađeg Bidena prvi put su se pojavila u listopadu 2020., netom prije predsjedničkih izbora, a mediji su nastojali zataškati pronalaske.

U izvješću The New York Timesa u studenom se navodi da je Hunter Biden suvlasnik pothvata uključenog u kupovinu jednog od najvećih nalazišta kobalta na svijetu od strane kineske tvrtke za 3,8 milijardi dolara. Kobalt je ključna komponenta koja se koristi u električnim vozilima i drugoj elektronici.