Ukupno 140 članova američkog Senata, uključujući Republikance i Demokrate, uputilo je zajedničko pismo američkom državnom tajniku Antony Blinkenu tražeći od Bijele kuće da primijeni konkretniji i oštriji pristup prema Iranu, te da se u budućim pregovorima ne fokusira samo na iranski nuklearni program, već i na iranski raketni program, te utjecaj te zemlje u regiji.

Kao Demokrati i Republikanci zajedno smo složni u sprječavanju razvoja iranskog nuklearnog oružja, kao i širokog spektra iranskih prijetećih aktivnosti.

Sedamdeset republikanskih i isto toliko demokratskih predstavnika traži od Bijele kuće da naglasak u pregovorima stavi na tri teme: iranski nuklearni program, iranski raketni program, te iransku potporu raznim saveznicima u regiji.

Iran ustraje u tvrdnji da nije zainteresiran za razvoj nuklearnog oružja, ali isto tako oštro odbija bilo kakve pregovore o vlastitom raketnom naoružanju, te uvrštavanje istog u nuklearni sporazum. Iran smatra da je njegovo suvereno pravo razvoj raketnog oružja, te da isto ne predstavlja nikakvu prijetnju SAD-u.