Deset milijardi dolara utrošeno na direktne troškove masovne imigracje

invaders-march-into-europe

Porezni obveznici Europske Unije uplatili su preko 10 milijardi eura za pružanje usluga troškova masovne imigracije u Europu.

To je više od godišnjeg proračuna barem stotinjak svjetskih zemalja, uključujući i desetak europskih država.

Prema izvješću Europske Komisije, proračun za 2017. godinu predvidio je 5,91 milijardi za troškove masovne imigracije. To je dodatak na 4 milijarde dolara predviđenih proračunom iz 2016. godine, što znači da je u samo dvoje godine masovna imigracija samo putem direktnih troškova koštala europske porezne obveznike preko 10 milijardi dolara.

Izvješće govori kako će „novac biti korišten za pomoć zemljama članicama pri preseljenju izbjeglica, izgradnji prihvatnih centara, podršku integracijskim mjerama, i povratak onih koji nemaju pravo na ostanak“.

Zatim nastavlja da će „pomoći pri kontroli granica, sprečavanju kriminala, protuterorističkim aktivnostima i zaštiti kritičnih infrastruktura“.

Proračun za 2016. godinu predvidio je „više od 4 milijarde dolara za pomoć zemljama članicama pri odgovoru na izazove migracijske i izbjegličke krize“.

U Europi ovih deset država ima manji godišnji proračun: O Cipra, Estonije, Latvije, Malte, albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Izvor: Tribun