Poznata izreka kaže; ono si što jedeš. Ali kada saznate koliko opasni vaši svakodnevni obroci mogu biti, posebno ako dolaze iz Kine, ta izreka dobiva sasvim drugo značenje.

Kina je uspjela pretvoriti neke od bezopasnih i zdravih namirnica u potencijalne otrove. Nećete vjerovati o kojoj se sve hrani radi.

1. Plastična riža

Izrađena od umjetne sintetičke smole, „plastična riža“ se u Kini masovno proizvodi za konzumaciju. Prema nekim izvještajima, dugoročna konzumacija ove „namirnice“ može uzrokovati rak. Kada se ova riža kuha, ona se ne prokuha poput prirodne riže, već ostaje tvrda. Savršena za rižu al dente, zar ne?

2. Bakalar

Kineski bakalar je iznimno prljava riba koja živi u vlastitom izmetu i otpadnim vodama. Nikako nije za ljudsku konzumaciju.

3. Tilapija

Tilapija je vrsta ribe koju također nije poželjno jesti. S obzirom da ova riba također živi u vlastitom izmetu i otpadnim vodama, te se hrani doista svačim, ona je jedna od najtoksičnijih riba koje se mogu naći.

4. Jabučni sok

Kina je najveći proizvođač i potrošač pesticida na svijetu. Ta činjenica sama po sebi trebala bi biti dovoljno upozorenje.

5. Gljive

Unatoč tome što se ponekad lažno reklamiraju kao „organski uzgojene gljive“ kako bi se povećao profit, ti se proizvodi često na analizama pokažu kao zagađeni. Gljive naravno nisu jedini proizvod koji se lažno reklamira kao „organski uzgojen“ samo radi povećanja profita zbog više cijene organski uzgojene hrane.

6. Kineski češnjak

Kineski češnjak je također povrće koje se pokazalo zagađenim. U njemu se obično analizom može naći čitav arsenal kemikalija štetnih za zdravlje. Obično ga se prepozna zbog njegove iznimne jačine i gorkog okusa u ustima nakon konzumacije.

7. Piletina

Doista, Kinezi su i ovo uspjeli zeznuti. Osim enormne upotrebe pesticida u toj zemlji, Kina je poznata i po raznim epidemijama bolesti peradi, poput ptičje gripe.

8. Crni papar

Ovo je pravi biser. Crni papar se koristi za začine, to svi znamo i svi ga koristimo. Međutim, ako kupite crni papar iz Kine, vrlo je vjerojatno da ćete svoju hranu začiniti na jedan sasvim drugi način. Naime, crni papar koji dolazi iz Kine nije uopće papar, već se radi o zrncima osušenog mulja, koji prodaju kao papar.

9. Industrijska sol

Industrijska sol nije za ljudsku konzumaciju te može uzrokovati mentalne i fizičke poremećaje, probleme sa štitnjačom i reproduktivnim organima.

10. Grašak

Napravljen od mješavine mahuna, soje, bojila i natrij metabisulfita, zeleni grašak koji dolazi iz Kine je kancerogen i blokira sposobnost ljudskog organizma da absorbira kalcij. Kao i kineska riža, nakon kuhanja ostaje tvrd.

Izvor: Natural Blaze