Desetero osoba, uključujući i dvoje djece, ustrijeljeno je u ranim jutarnjim satima u nedjelju, nekoliko sati nakon završetka „Karipskog karnevala“ u Manchesteru.

Naoružani odjel britanske policije poslan je u 2:30 ujutro u ulicu Claremont Road, gdje su pronašli deset osoba koje su ustrijeljene tijekom pucnjave, izvijestio je Sky News.

Iz policije navode kako se na dotičnom području okupio veliki broj ljudi nakon otvorenja godišnjeg festivala koji se u četvrti Moss Side, poznatoj po brojnoj afričkoj populaciji, održava već više od 40 godina.

Iako je deset osoba završilo u bolnici, život nikome nije ugrožen, tvrde iz policije. Također navode kako su u potrazi za počiniteljima.

Četvrt Moss Side svojevremeno je bila poprište nasilja bandi koje su se međusobno borile za prevlast zbog preprodaje droge. Danas mnogi vjeruju kako je područje postalo i odredište brojnih islamista koji su se borili na strani raznih terorističkih skupina na Bliskom istoku.

Iako Britanija i dalje slovi kao jedna od zemalja s najstrožim zakonima po pitanju posjedovanja oružja, gdje se čak zbog posjedovanja suzavca guli i po pet godina zatvora, postala je novo poprište sve češćih sukoba vatrenim i hladnim oružjem.