Asgard je jedan od devet svjetova Yggdrasila, a smatran je domom i utvrdom Asa – jednog od dvaju plemena bogova. Ovaj svijet smješten je na nebu, no samo u duhovnom i metafizičkom smislu, a istovremeno je mostom Bifrost povezan s Midgardom – svijetom ljudi. Okružen je zidom kojeg je izgradio čovjek pomoću konja zvanog Svaðilfari. Vladari Asgarda su Odin i njegova žena Frigg.

Kao dom bogova i boginja, Asgard je ujedno i dom palih heroja. Unutar tog svijeta smještena je i poznata palača Valhalla kojom caruje Odin, dok u njoj obitavaju odabrani heroji, odabrani i doneseni od strane Valkira.

Unutar Valhalle smješteni su brojni stolovi na kojima se goste ratnici kojima je Odin obećao vječne svečanosti u znak zahvale za njihovu hrabrost. Oni će se boriti na strani bogova i kada nastupi Ragnarok.

Asgard obilježava i most zvan Bifrost – most u duginim bojama koji povezuje svijet bogova i svijet ljudi Midgard.

Ovaj most i ulaz u Asgard čuva bog Heimdall, poznat po svojoj osvetoljubivosti. Tijekom Ragnaroka, Bifrost će biti uništen, a divovi će uništiti i obrambenu liniju na putu do Asgarda gdje će doći do okršaja s bogovima.

Autor: Radogost Horvat