Bolnica u Celju ispričala se roditeljima četverogodišnjeg dječaka s teškim opekotinama koji je morao na hitnom prijemu čekati 40 minuta da ga prime jer je kašljao i nisu ga htjeli primiti bez rezultata testa na COVID-19.

U bolnici žalimo i ispričavamo se zbog vremenske komponente koja je odstupila od ustaljenih protokola“, rekao je stručni direktor celjske bolnice Radko Komadina.

Izvanredni stručni nadzor nad liječenjem četverogodišnjeg dječaka s opečenom nogom, kome je po dolasku na hitnu pomoć u Celju naređeno brzo testiranje na COVID-19, na čije rezultate je morao čekati 40 minuta, pokazao je da ovaj vremenski interval nije utjecao na tijek liječenja.

Čekali smo oko 40 minuta vani u automobilu. Dijete se grčilo od bolova jer je imalo jake opekline. Bilo bi pošteno da tako malo dijete barem stave u sobu za izolaciju dok ne pričekamo rezultat testa“, rekao je otac  dječaka.

Direktor bolnice izrazio je žaljenje jer dječak nije rezultate testa čekao u bolničkim prostorijama. Iz bolnice su poručili da ubuduće neće biti odlaganja u liječenju hitnih pacijenata, bez obzira jesu li stigli rezultati testa.