Dildo urna – sadrži pepeo voljene osobe

Foto: Mark Sturkenboom

Nizozemski dizajner Mark Sturkenboom kreirao je dildo koji ujedno služi kao urna u koju možete spremiti pepeo voljene osobe (naravno, ako je preminula osoba kremirana).

21 Gram“, kako se proizvod službeno zove, napravljen je od stakla u kojem se nalazi mali pozlaćeni spremnik koji služi kao urna za pepeo.

U vrijeme kad možemo manipulirati životom, mijenjati svoj izgled, poboljšavati fizičke sposobnosti, na jednu stvar ne možemo utjecati, a to je prolaznost života. Ili ipak možemo? ’21 Gram’ je kutija sjećanja koja pruža priliku udovici da ponovno proživi intimne trenutke sa svojim voljenim mužem, iako je on preminuo.

Urna ima mogućnost spremanja 21 grama pepela preminule osobe. Nakon smrti, nedostatak intimnosti s voljenom osobom samo je jedan od aspekata boli i patnje. Uključivanjem različitih nostalgičnih pojedinosti, poput mirisa njegovog parfema, njegove omiljene glazbe, vraćaju se osjećaji ljubavi i intimnosti. A sad udovica ima priliku ponovno proživjeti intimnu večer sa svojim voljenim.