Dječak kojeg je majka prisiljavala da bude transrodna osoba, vratio se normalnom životu nakon što je majci oduzeta roditeljska skrb

gettyimages-537923422-e1477137813210-640x480

Sedmogodišnji dječak više se ne nalazi pod majčinom skrbi nakon što je sud odlučio da dječak „trpi značajnu emocionalnu štetu“ zbog toga što ga majka odgaja kao djevojčicu. Sudac se pri iznošenju presude oštro osvrnuo i na nebrigu socijalnih službi koje su jednostavno prihvatile majčinu ideju da bi dječak trebao biti tretiran kao djevojčica.

Predsjedavajući sudac, Justice Hayden, izjavio je kako vjeruje da je majka bila „apsolutno uvjerena“ da dječak sebe vidi kao djevojčicu, te je stoga bila odlučna u tome da ga odgaja kao djevojčicu.

Međutim, dječak, koji sada živi sa ocem, je sasvim prirodno povratio svoje muške interese od kad je otišao iz majčinog doma.

Sudski postupak oko skrbništva započeo je prije tri godine nakon što se otac požalio da mu dječakova majka ne dopušta viđati sina. Prvostupanjski sud naredio je istragu slučaja, u koju su bile uključene i socijalne službe.

Sudac drugostupanjskog suda u Londonu, Justice Hayden, rekao je da su mnoge institucije izrazile brigu za zdravlje i normalan razvoj dječaka, te da mu nije jasno zašto su socijalne službe odbacile sve te naputke.

toybox1

Kazao je da je osoblje socijalne službe „objeručke prihvatilo ideju da bi se dječak trebao tretirati kao djevojčica“. Pozvao je na reviziju rada socijalnih službi zbog očitog kršenja svojih obveza i dužnosti.

U svojoj odluci, Hayden je opisao kako mu je majka dječaka kazala da „dječak živi u sjeni“, te mu pojasnila da on zapravo živi život djevojčice.

Dječak je, pod utjecajem majke, cijelo vrijeme nosio žensku odjeću, te ga je majka čak kod pedijatra prijavila kao djevojčicu.

U potpunosti sam siguran da je majka doista bila uvjerena da je dječak sebe doživljavao kao djevojčicu.

Sudac je dodao da je stekao dojam da „majka vjeruje da se bori za dječakovo pravo da se izjašnjava kao djevojčica“.

Majka je pored svega ostalog, sucu rekla da dječak „osjeća prijezir prema svom penisu”.

Smatram da je majka nanijela značajnu emocionalnu štetu svom sinu u svojoj odlučnosti da ga pretvori u djevojčicu“, kazao je sudac Hayden.

Sudac je komentirao činjenicu da je dječak nakon premještanja kod oca, samostalno odlučio nastaviti živjeti kao dječak, te počeo iskazivati uobičajene interese muškog djeteta.

Dječakov otac bio je šokiran kada je nakon dužeg vremena po prvi put vidio svog sina, koji je ličio na djevojčicu, kako vanjskim izgledom, tako i ponašanjem. Međutim, što je iznenađujuće, jest da se dječak prilagodio i vratio na uobičajeno dječačko ponašanje i interese.

Rečeno mi je da je dječak jako zainteresiran za superheroje, Power Rangerse, i ostale uobičajene zanimacije muške djece, te da stalno pronalazi nove zanimacije. Većina njegovih zanimacija su tipične za mušku djecu.

Zaključio je: „U potpunosti sam zadovoljan izvješćima da otac nije vršio nikakav pritisak na dječaka, već je dječak potpuno samostalno odlučio da je on ipak dječak i povratio svoje muško ponašanje. Njegovi interesi i njegova dječačka energija su u potpunosti motivirani njegovim vlastitim urođenim nagonom.

Izvor: Telegraph