Dječaku odrezana ruka jer je tražio plaću

Trinaestogodišnji dječak iz Pakistana ostao je bez dijela desne ruke nakon što ga je njegov poslodavac odlučio „naučiti lekciji“ pošto je dječak zahtjevao hranu i plaću.

Dječak se nedavno zaposlio na imanju gazdarice Shafqat Bibi, za mjesečnu plaću od 3.000 rupija (200 kuna), gdje je trebao hraniti stoku i pomagati na imanju u provinciji Punjab.

Prošli tjedan, dječak je navodno razljutio gazdaricu nakon što je odbio raditi dok mu se ne da hrana i isplati plaća. Gazdarici njegovi zahtjevi očito nisu dobro sjeli, te mu je odlučila „održati lekciju“.

Uz pomoć brata i dva pomagača, Bibi je dječaku stavila ruku u sjekačicu koja mu je odrezala ruku u predjelu podlaktice. Dječak je nakon incidenta odvezen u bolnicu, međutim liječnici mu nisu uspjeli spasiti ruku.

Lokalna policija prvotno je odbila ispitati slučaj. Tek nakon obraćanja majke dječaka regionalnom ministru pravosuđa, Shahbazu Sharifu, pokrenut je istražni postupak. Optužni prijedlog podnesen je nakon desetak dana protiv gazdarice imanja, njezinog brata i dvoje pomoćnika.

Autor: Tribun