Tri žene zaposlene u prihvatnom centru u općini Örnsköldsvik u Švedskoj imale su intimne odnose s „maloljetnim imigrantima bez pratnje“, otkrili su općinski dužnosnici te o svemu obavijestili policiju.

Nakon što je pokrenuta istraga, žene su dale otkaz. Mats Gidlund, šef općinske socijalne službe, izjavio je kako općina mora uspostaviti jasnu granicu između privatnog života i profesionalne interakcije zaposlenika i imigranata.

Već je ranije pokrenuta istraga u prihvatnom centru u gradu Åmål, gdje je otkriveno kako je jedna od zaposlenica izvela takozvani „ples u krilu“ jednog od imigranata, a kasnije se pokazalo da je s jednim imala intimnu vezu iako je navodno maloljetan.

Debata o starijim ženama koje se upuštaju u vezu s imigrantima posebno se zaoštrila nakon video snimki objavljenih na YouTubeu.

Ono što je Švedska učinila jest to da je uvezla najveću količinu žigola u ljudskoj povijesti. Zatim su porezni obveznici bili prisiljeni platiti za ovu nemoralnu seks zabavu i nazvati ju ‘humanizmom’,“ izjavio je autor jednog od videa, poznat pod nadimkom Angry Foreigner.

Prema njegovim tvrdnjama, postoji niz slučaja u kojima su se zaposlenice Ureda za imigraciju ili prihvatnih centara upustile u spolne odnose s imigrantima, što je protivno zakonskim i moralnim načelima.