Možete li se zamisliti kao kanibali koji će jesti druge ljude u humanom cilju spašavanja planete od „klimatskih promjena“? Upravo to je bila tema ozbiljne javne diskusije na televizijskom kanalu TV4.

Tijekom emisije Eftr fem (Poslije pet) na kanalu TV4, predložena je ideja o jedenju drugih ljudi s ciljem spasa zemlje od „klimatskih promjena.“

Riječ je bila o „Gastro samitu – budućnosti hrane“ u Stockholmu, gdje klimatski histeričar po imenu Magnus Söderlund održava seminare o mogućnosti konzumiranja ljudskog mesa s ciljem „očuvanja klime“.

Što nas to najviše tjera na instinktivnu reakciju gađenja kada govorimo o konzumaciji ljudskog mesa kako bi očuvali klimu?“ upitala je voditeljica Tilde de Paula.

Magnus Söderlund, inače profesor primijenjene znanosti o ponašanju, odgovorio je:

Prvo, to je da osoba koje će biti konzumirana mora biti mrtva.

Jedan od problema je i da su mrtva tijela općeniti tabu. Pored toga, tabu je i sakaćenje mrtvog tijela, kaže Söderlund.

On tvrdi kako je još jedan primjer taj da su mnogi „poprilično konzervativni“ kada je u pitanju konzumacija nečega što nije uobičajeno, na primjer, ljudi.

Söderlund je zaključio da će biti teško Šveđane natjerati da postanu kanibali radi očuvanja klime, ali tvrdi da je sa stajališta održivosti važno diskutirati o različitim opcijama u budućnosti.