Oko 150.000 Sirijaca vratilo se u matičnu zemlju iz susjednog Jordana, nakon što je prije samo godinu dana ponovno otvorena granica između tih dviju zemalja.

Od te brojke, oko 33.000 Sirijaca dobilo je status izbjeglica pri UNHCR-u, izvjestilo je jordansko Ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi Sveriges Radio.

UNHCR je registrirao navodno 650.000 sirijskih izbjeglica u Jordanu, dok jordanske vlasti navode da je ukupno 1.3 milijuna Sirijaca ušlo u zemlju nakon početka sukoba 2011. godine.

Unatoč nizu vijesti o tome da se pod UN-ovim okriljem u Siriju kontinuirano vraćaju izbjeglice iz okolnih zemalja, Europa je i dalje bombardirana lažnom propagandom i pritiskom za dovlačenjem i prihvatom dodatnih „izbjeglica“ iz upravo ove zemlje.


U Hrvatsku stigla nova tura sirijskih imigranata koji su dosad živjeli u Turskoj


Jedan od takvih apsurda je i Hrvatska u koju se upravo pod patronatom UN-a, hrvatskih vlasti i domaćih pro-imigracijskih organizacija, dovode sirijske „izbjeglice“ iz – Turske.

Iste ove „izbjeglice“ smještene su besplatno u državne stanove, na rok od dvije godine, koliko bi trebala trajati njihova „integracija“. Razlog takvom apsurdnom scenariju tek su prihvaćanja različitih „obveza“ koje su hrvatske vlasti „demokratski“ potpisale s vlastima EU.