Iako su islamski teroristi ubili najmanje sedam ljudi u Francuskoj i Austriji posljednjih dana, europska policija Europol izvela je masovnu raciju u 7 europskih zemalja kako bi uhvatila – „širitelje mržnje“ na internetu.

Europol je u utorak 03.11. izveo koordiniranu akciju lova na osobe koje u internetskim objavama „promoviraju rasizam i ksenofobiju“ te „pozivaju na nasilje“ i „šire mržnju“, prenosi Reuters. Racije su izvedene u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Norveškoj, Britaniji i Češkoj Republici.

Policija je tako u Njemačkoj pretresla čak 83 stana i drugih objekata kako bi prikupila dokaze poput mobitela i privatnih računala. Tužitelji navode da je 96 osumnjičenih privedeno na obavjesne razgovore oko „govora mržnje“ kojeg su širili putem objava. Nepoznato je kakve su točno komentare iznosili privedeni.

Jedan od optuženih navodno je pisao antisemitske komentare, dok je drugi vrijeđao jednu političarku, tvrde tužitelji iz njemačke regije Rheinland Palatinate.

Podsjetimo, Njemačka je 2018. uvela zakon koji od društvenih mreža zahtijeva da u roku od 24 sata brišu objave i blokiraju korisnike čije objave krše zakone o „govoru mržnje“.

I dok se policije i sigurnosne službe brojnih europskih zemalja bave praćenjem „virtualnih prijestupnika“, na ulicama europskih gradova islamski teroristi nesmetano ubijaju ljude, iako su „otprije poznati“ tim istim sigurnosnim službama koje ih navodno prate.