Preko 30.000 belgijskih učenika izostalo je prošlog četvrtka s nastave u školama kako bi prosvjedovali protiv „klimatskih promjena“ pod parolom „Mladi za klimu“. Istovremeno, u SAD-u i Kanadi vladaju polarni uvjeti s rekordno niskim temperaturama.

Prosvjede u Brusselsu inspirirala je švedska 16-godišnjakinja Greta Thunberg, koja je protiv „globalnog zatopljenja“ počela s prosvjedima još u kolovozu 2018., kada je odbila pohađati školu radi ukazivanja na izmišljeni problem „klimatskih promjena.“

Švedizam: 15-godišnjakinja štrajka bojkotiranjem nastave zbog – klimatskih promjena

Zanimljivost je kako su upravo „klimatske promjene“ odnedavno zamijenile pojam „globalnog zatopljenja.“ Jedan od razloga takvog pristupa vjerojatno je činjenica da se svake zime u mnogim krajevima svijeta posve neočekivano javljaju polarni uvijeti.

Novi primjer je situacija u SAD-u, gdje su polarni uvjeti već odnijeli najmanje 13 života. Država Illinois zabilježila je rekordno nisku temperaturu. Dostava pošte i letovi također su bili otkazani, dok je guverner države proglasio i izvanredno stanje. Čak su i u San Franciscu izmjerene rekorno niske temperature.

Međutim, nije samo SAD zahvatilo polarno vrijeme usred zime. U Švedskoj su najavljene rekordno niske temperature, a na sjeveru zemlje izmjereno je -39.5°C. Najniža dosad izmjerena temperatura u toj zemlji je -52.6°C davne 1966.

No, zagovornici „klimatskih promjena“, nekoć zvanih „globalno zatopljenje“, doskočili su problemu velikih hladnoća tvrdeći kako je uzrok takvim pojavama opet – „globalno zatopljenje“, pa su ih naprosto uvrstili u fenomen „klimatskih promjena.“

Razlozi cijele priče su prvenstveno financijske prirode, jer iluzija koja se dijelom pretvorila u masovnu histeriju dobila je već svoj materijalni epilog, pri čemu će oni najlukaviji izvući novac na osnovu laži i manipulacija.

Hrvatska uvodi mjere protiv „globalnog zatopljenja“ koje će koštati 3.5 milijardi €

Drugi razlog je društveno-političke prirode, jer u nemoći da se održi iluzija o „izbjeglicama“ koje navodno samo Europljani mogu zbrinuti (oprez – supremacizam!), sada se „izbjeglice“ već tretiraju kao „klimatske“.

Logično i očekivano: Europa bi trebala primiti 250 milijuna „klimatskih izbjeglica“

Neupitno je da je okoliš čitave zemlje onečišćen, kao što je neupitno da čovječanstvo mora pronaći nove načine za stvaranje energije koja bi bila održiva i ekološka, kako se to popularno voli reći. Stvaranje panike zasnovano na netočnim, nestručnim, površnim i često lažljivim medijskim napuhavanjima nisu dio te priče.

Smanjenje nepotrebnog razbacivanja energijom, usmjeravanje tehnološkog razvoja na kreiranje manje štetnih proizvoda i bolja organizacija i edukacija populacija neki su od temelja za zaštitu okoliša. Međutim, demokratski sustav zasnovan je na interesima pojedinaca, a samim time i bitka za okoliš osuđena je na histeriziranje i bogaćenje pojedinaca bez iole stvarne brige za išta drugo osim profita i moći.