Dokumentarac o „apatičnoj izbjegličkoj djevojčici“ nominiran za Oscara, pa razotkriven kao prijevara

Kratki dokumentarac švedsko-američkih autora pod nazivom „Life Overtakes Me“ nominiran je za Oscara, a prikazuje navodno apatičnu izbjegličku djevojčicu. Međutim, švedski portal Filter razotkrio je prijevaru.

Spomenuti časopis analizirao je dokumentarac nominiran za Oscara koji se dodjeljuje u nedjelju. Film prati troje djece, među kojima je i 7-godišnja „Nadja“, čija obitelj čeka odluku o boravišnoj dozvoli u Švedskoj.

Prema navodima u filmu, ona mora nositi pelene, hraniti se preko slamke te ju se mora neprekidno nositi jer navodno nema energije za kretanje.

Međutim, cijeli film zapravo je izrežirana predstava roditelja djevojčice koja je za svoju glumu dobila čak i obećanje da će ići na put u Disneyland!

Prijevara je razotkrivena nakon intervjua s ljudima koji su bliski s roditeljima „Nadje“. Čak je i državni medij SVT potvrdio da je dobio iste informacije.

Svjedoci su potvrdili da je djevojčica živahna i puna energije te da je nagovorena da glumi apatičnu djevojčicu.

Ona je savršeno zdravo dijete, hoda po kući, jede hranu. Jedino zbog čega se majka brinula je da previše jede, pa su liječnici počeli sumnjati,“ tvrdi neimenovana svjedokinja.

U filmu sama djevojčica doživljava navodno naglo ozdravljenje, nakon što je obitelj dobila boravišnu dozvolu.