Švedska državna televizija SVT od 20. veljače počet će s prikazivanjem dokumentarno-igrane serije nazvane Prvi Šveđani, u kojoj će arheolog Jonathan Lindström proći kroz švedsko kameno i brončano doba.

U načelu, serijal koji je mogao biti zanimljiv u startu je otišao u tipično „švedskom“ smjeru potpunim izobličenjem povijesti i logike.

Naime, osnova serijala je tvrdnja da su prije 11.000 godina prvi ljudi došli na područje današnje Švedske. Oni su navodno bili potomci iseljenika iz – Afrike – te su vjerojatno bili tamnoputi i imali su – plave oči, prenosi Ostra Smaland Nyheterna.

S vremenom su ovi „afro-doseljenici“ razvili „mutaciju“ zbog čega im je koža počela biti svjetlija kako bi mogli u mračnom okruženju stvarati vitamin D.

U seriji se tvrdi kako su se ovi „afro-Šveđani“ ubrzo izmiješali s bijelim plemenima iz današnje Rusije, a navodno su sa sobom iz Afrike donijeli, pazite, znanja o agrikulturi, umjetnost, jezik, nove religije i sve ono što danas čini – Švedsku.

Švedske vlasti više su puta javno tvrdile kako Šveđani nemaju svoju povijest, kulturnu baštinu niti identitet. Shodno tome, čak su i povijesni artefakti bacani u otpad kako bi se zatomio svaki trag suprotnim činjenicama. Sramotni kulturocid za marksističke etnomazohiste jedan je od osnova brisanja svakog traga europskog porijekla, a dio Šveđana u tome naprosto sadistički uživa.

Sve više dokaza koji osporavaju „Out of Africa“ teoriju evolucije čovječanstva