Domoljubi diljem Europe oduševljeni rezultatom američkih predsjedničkih izbora

rsz_af01bb9c-a06c-4f8c-93ac-500f2699df90_v0_h

Domoljubne stranke diljem Europe pozdravile su povjesnu pobjedu Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima.

Pobjeda je imala poseban odjek u europskim zemljama pogođenim imigrantskom krizom, poput Njemačke, Austrije, Grčke, Mađarske, Francuske i Velike Britanije.

Stranke poput njemačkog AfD-a i austrijskog  FPÖ-a proslavile su i pozdravile rezultate, dok s druge strane stranke establišmenta nisu skrivale svoje nezadovoljstvo.

Predsjednik FPÖ-a Heinz-Christian Strache, čestitao je Trumpu na rezultatima izbora, „Politička ljevica i salonski establišment kažnjeni su od strane glasača“, dodajući da se skretanje u desno dogodilo zato što desnica predstavlja glas naroda.

U Njemačkoj je pak u ime AfD-a, Frauke Petry poručila: „Čestitke budućem predsjedniku SAD-a, Donaldu Trumpu. Ova večer promijenit će SAD, Europu i svijet! Amerikanci su izabrali novi početak, oslobođen korupcije i šljama. Ovo je povjesna prilika.

Predsjednica francuske Nacionalne Fronte, Marine Le Pen, također je čestitala Trumpu, kao i njezin otac, osnivač stranke, Jean-Marie Le Pen, koji je 2002. godine ušao u drugi krug francuskih predsjedničkih izbora.

Zamjenik predsjednice Florian Philippot poručio je: „Njihov svijet se urušava, naš se gradi.

toybox1

Protiv medija, protiv establišmenta, protiv elita, protiv svih predviđanja, Donald Trump je pobjedio. Nikad nisam sumnjao u njega. Svjedočimo ustanku na obje strane Atlantika. Domoljubno proljeće širi se zapadnim svijetom“, poručio je Geert Wilders iz Nizozemske.

Nigel Farage, idejni tvorac Brexita nije se suzdržavao: „Mislio sam da je Brexit velika stvar, ali ovo je još veće.

Ovo je pobjeda običnih ljudi, običnih ljudi koji su ustali protiv establišmenta koji ih je vrlo loše tretirao posljednjih desetljeća.

Mađarski premjer Viktor Orban još je u srpnju izjavio da su Trumpova vanjska politika i odnos prema imigraciji vitalni za Mađarsku, dok je politika Hillary Clinton pogubna. Orban je bio prvi šef jedne europske države koji je javno dao do znanja da podupire Trumpa u njegovoj kampanji.

U Grčkoj, zemlji koja je možda najteže pogođena imigrantskom krizom, predstavnici Zlatne zore također su pozdravili pobjedu „izvojevanu protiv sila političkog i ekonomskog establišmenta SAD-a“.

Važno je naglasiti da je tijekom čitave predizborne utrke Donald Trump bio doslovno linčovan od strane velikih medija, kao i domaćih oligarha.

Dolazi vrijeme nacionalnih država protiv globalizacije!

Izvor: Tribun