Američki predsjednik Donald Trump obratio se u subotu na godišnjem samitu Izraelsko-američkog vijeća (IAC) na Floridi, gdje se okupilo oko 4.000 Izraelaca i američkih Židova.

Trump je tijekom svog govora u subotu na Nacionalnom samitu IAC-a 2019. na Floridi rekao da bi ljudi u Sjedinjenim Državama trebali više voljeti Izrael, prenosi Sputnik.

Moramo privući ljude naše države, ove zemlje, da više vole Izrael, to vam moram reći. Moramo to učiniti. Moramo ih natjerati da više vole Izrael“, rekao je Trump.

Trump je također sugerirao da postoje neki američki Židovi koji „ne vole dovoljno Izrael“.

Zaista mi je čast biti večeras ovdje, slaviti naš napredak, produbiti nevjerojatno partnerstvo između Sjedinjenih Država i Izraela, a ono je jako pretrpjelo u posljednjoj administraciji. Mislim da im se Izrael nije previše svidio, žao mi je“, rekao je Trump.

„Američki“ predsjednik rekao je da Tel Aviv nikada nije imao „boljeg prijatelja u Bijeloj kući“ od njega samog, tvrdeći da je održao svoja obećanja židovskom narodu.

U protekle dvije godine Trump je napravio brojne geste prema Izraelu koje su svi prethodni američki predsjednici odbili napraviti, uključujući priznavanje Jeruzalema kao glavnog grada Izraela, te Golanske visine kao suverenog izraelskog teritorija.