Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte ne prestaje provocirati sam vrh Katoličke Crkve te je nedavno izjavio kako Vatikan mora prihvatiti homoseksualne veze unutar redova svećenstva.

Nakon što je nedavno pozvao javnost da pljačka i čak ubija „beskorisne“ biskupe, Duterte se kao žrtva zlostavljanja od strane jednog svećenika ponovno okomio na Vatikan. Kako on tvrdi, Vatikan pokušava ugušiti raširene homoseksualne tendencije među svećenicima, pa je te „kurvine sinove“ u Vatikanu pozvao da ukinu celibat, prenosi RT.

Većina njih su pederi… Oni bi trebali izaći u javnost, ukinuti celibat i dopustiti im da imaju dečke,“ izjavio je Duterte.

Sam Duterte je veliki podržavatelj istospolnih veza, pri čemu je jednom priznao da ima određenih biseksualnih sklonosti. Crkvu je više puta pozivao da ukine celibat, tvrdeći da ta zabrana samo pojačava homoseksualnost među svećenicima.

Duterte je nedavno u svom govoru pozvao vjernike da kradu, a po potrebi i ubiju biskupe.

Hej promatrači, kada biskup prođe, napravite sačekušu jer on ima puno love, taj kurvin sin,rekao je Duterte.

Pobijte sve biskupe ovdje. Oni su beskorisni,“ dodao je prisjećajući se kako ga je jednom svećenik nazvao demonom tijekom propovijedi te da je izjavio kako želi da umre.